از اول مهرماه سال ۹۶ تاکنون، تراز آب دریاچه ارومیه ۳۸ سانتی متر افزایش پیداکرده است که این افزایش، باعث شده تا در این مدت حدود ۷۶۰ میلیون مترمکعب به آب این دریاچه افزوده شود.
مدیر دفتر اکوسیستمهای تالابی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: دریاچه ارومیه به دلیل بازگشایی بخشهایی از دریچه سد بالادست دریاچه و همچنین افزایش بارشها در وضعیت خوبی است.
دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه آذربایجان شرقی در خصوص آخرین وضعیت تراز سطح آب دریاچه ارومیه، گفت: تراز سطح آب در نهم اسفند سال جاری به میزان ۱۲۷۰٫۵۵ متر بوده که سال گذشته در چنین روزی این میزان ۱۲۷۰٫۶۲ متر محاسبه شده بود که نشانگر کاهش ۰٫۰۷ متر تراز سطح آب است.
تراز سطح آب دریاچه ارومیه از ابتدای سال آبی تا ششم اسفند ماه به ۱۲۷۰ متر رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۰سانتیمتر و در مقایسه با تراز اکولوژیک سطح آب دریاچه (۱۲۷۴ متر) سه متر و ۵۸ سانتیمتر کاهش پیدا کرده است.
محققان دانشگاه تبریز اثرات جاده میانگذر بر اکوسیستم دریاچه ارومیه و ارائه راهکارهای اصلاحی از طرحهای مطالعاتی مصوب ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه را بررسی کردند.
مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به جزییات استقراض برای احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: در حال حاضر برای اجرای پروژههای احیای دریاچه ارومیه حدود ۳ میلیارد دلار نیاز داریم که این مبلغ از طریق سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی باید تامین شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه جهت احیای دریاچه ارومیه نیاز به جذب منابع مالی خارجی داریم، گفت: با روند کنونی احیای دریاچه ارومیه حدود ۳۰ یا ۴۰ سال زمان میبرد.
اسحاق جهانگیری با تاکید بر ضرورت اجرای دقیق مصوبات احیاء دریاچه ارومیه، گفت: همه دستگاه ها مکلف به اجرای دقیق و کامل این مصوبات هستند و اگر کسی از این مصوبات تخطی نماید باید پاسخگو باشد.
مدیر طرح حفاظت از تالابهای کشور از کاهش ۲۵ سانتیمتری تراز دریاچه ارومیه نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: تراز دریاچه ارومیه نسبت به میانگین درازمدت ۴ متر و ۳۶ سانتیمتر کمتر شده است.
دانشیار گروه مدیریت محیط زیست واحد علوم و تحقیقات با تاکید بر ضرورت جلب مشارکت مردمی برای احیای دریاچه ارومیه ساخت بیش از ۲۰ سد و افزایش سطح زیرکشت را مهم ترین عوامل خشک شدن این دریاچه برشمرد.